barnrad

General Data Protection Regulation (GDPR), EU:s Dataskyddsförordning, närmar sig med stormsteg! Från och med den 25 maj 2018 kommer den nya dataskyddsförordningen att träda i kraft. Syftet med lagen är att öka transparensen och säkerheten kring hanteringen av personuppgifter, t ex vilka personuppgifter sparar företag och hur hanterar företaget dessa uppgifter? Den nya lagen har även som mål att förbättra dina rättigheter som privatperson. Som företag är vi skyldiga att informera dig om vilken information vi sparar. Datainspektion har gjort ett översiktligt DOKUMENT om den nya dataskyddsförordningen.

Vi har nu påbörjat vårt dataskyddsarbete. Ett första steg har varit att inhämta godkännande från föräldrar och vårdnadshavare för alla barn som visas på våra filmer och bilder. Nästa steg har varit att utforma vår integritetspolicy, som du hittar under menyfliken ”INTEGRITETSPOLICY”.

Men vad är egentligen en personuppgift? Kolla filmen gjort av Verksamt.se nedan.

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter